Американська RG.AI стала лід-інвестором раунду на $2,7 млн українського стартапу Swarmer

Американська RG.AI стала лід-інвестором раунду на $2,7 млн українського стартапу Swarmer

Український розробник ШІ-рішень з управління роями безпілотників Swarmer залучив $2,7 млн інвестицій

Стартап Swarmer, чий продукт допомагає об'єднати групу дронів, в якій оператору відведено лише вибір мети та дозвіл на її поразку, залучив $2,7 млн інвестицій. У раунді взяли участь американська оборонна технологічна компанія RG.AI, а також американський фонд Radius Capital, Green Flag Ventures та D3.

Керуючий партнер D3 Евелін Бучацький зазначила, що сьогодні в Україні використовується понад 50 тис дронів на місяць, і наступним етапом є доповнення цієї великої кількості безпілотників передовими технологіями, які зменшують кількість людей у ​​ланцюзі прийняття рішень, зберігаючи життя захисників та знищуючи ворога.

У прес-релізі зазначається, що угода стане першою платформою, розробленою спеціально для реалізації можливостей продуктів Swarmer, таких як Trident OS та Styx AI, кожна з яких була успішно перевірена більш ніж у 10 тис місіях у змодельованому середовищі та вдосконалена на полі бою.

Swarmer, заснований Сергієм Купрієнком та Алексом Фінком у травні 2023 року, розробляє програмне забезпечення Styx AI, яке дозволяє керувати відразу кількома безпілотниками, що підвищує ефективність одного пілота. Поки що рішення може об'єднати в рій 10-15 дронів.

Читайте також