Аврора хоче купити великий складський комплекс під Києвом у Dragon Capital

Аврора хоче купити великий складський комплекс під Києвом у Dragon Capital

Мережа магазинів Аврора одержала дозвіл АМКУ на купівлю одного з найбільших складських комплексів, ТОВ "Вест Гейт Логістик" (с.Стоянка, Київська обл.), площею близько 97 тис. кв. м під контролем ...

В АМКУ повідомили, що надали ТОВ "Вигідна купівля" (смт Опішня, Полтавська обл.), найбільшій українській мережі магазинів формату one dollar store "Аврора", дозвіл на придбання цілісного майнового комплексу ТОВ "Вест Гейт Логістик".

"Вест Гейт Логістик" – це з найбільших логістичних центрів України класу "А", збудований ще у 2008 році (Київська область, Києво-Святошинський р-н, с. Стоянка, Житомирське шосе, 7), загальною площею близько 96 000 м2.

Він складався з двох будівель, що включають офіси, складські приміщення, холодильні камери та приміщення мезоніну. Dragon Capital у серпні 2016 року отримав дозволи АМКУ на купівлю "Іст Гейт Логістик" та "Вест Гейт Логістик", які управляють однойменними складськими комплексами класу "А", у девелоперської компанії GLD Invest Group (Відень, Австрія).

. Комплекс виявився майже повністю зруйнованим внаслідок атак російських військ у 2022 році. Згодом його вдалося відремонтувати та відновити роботу фасадної будівлі площею близько 7,7 тис. кв. м. Його орендарями стали компанії "Нова пошта" та Watsons Ukraine.

Наразі ТОВ "Вест Гейт Логістик" перебуває у власності компанії New Ukraine PE Holding (NUPEH), яка входить до групи компаній Dragon Capital, основним акціонером якої є фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund, а бенефіціаром зазначено засновника і главу Dragon Capital Томаша Фіалу.

"Аврора" заснована у 2011 році Левом Жиденком, Тарасом Панасенком та Лесею Клименком, головний офіс розташований у Полтаві. На сьогодні мережа налічує понад 1400 магазинів в Україні та 25 у Румунії. Нещодавно ми писали, що мережа мультимаркетів «Аврора» планує збільшити кількість магазинів із нинішніх 1500 до 2600 у 2026 році.

Читайте також