Австрійські інвестори розглянуть проекти будівництва малих гідроелектростанцій на Львівщині

Австрійські інвестори розглянуть проекти будівництва малих гідроелектростанцій на Львівщині

Про це повідомив президент Українсько-австрійської асоціації Альфред Праус

Українсько-австрійська асоціація запропонувала будівництво малих гідроелектростанцій на Львівщині. Проект планують здійснювати спільно з австрійськими компаніями, які мають необхідні технології та досвід у цій галузі, використовуючи австрійське обладнання.

Про це на зустрічі з головою Львівської ОВА Максимом Козицьким 18 березня 2024 року повідомив президент Асоціації Альфред Праус.

Сторони обговорили потенційні двосторонні проекти та залучення інвесторів до їхньої реалізації.

«Впровадження гідроелектростанцій може бути пілотним проектом. Зацікавлений інвестор повинен мати належну документацію, знайти виробника обладнання, готового надати його, опрацювати та встановити ціну, а також укласти кредитний договір з банком», – повідомляє департамент економічної політики ЛОВА.

Також посадовці ЛОВА озвучили інші сфери, які можуть бути цікаві інвесторам:

  • Львівщина зацікавлена у торгових контактах та можливості експорту продукції на міжнародні ринки. Хочемо не лише розширити асортимент, але й вдосконалити технологічні процеси у харчовій промисловості. Прагнемо зосередитися на органічних продуктах та глибокій переробці, щоб задовольнити попит європейських споживачів на високоякісні продукти.
  • Є експертність у галузі електромашинобудування, що дозволяє нам не лише залучати увагу партнерів та інвесторів, а й конкурувати на світовому ринку. Важливо використовувати цей потенціал.
  • Є зацікавленість у будівництві нових заводів, адже це робочі місця, зарплати, сплачені податки. Це важлива інвестиція у стійкість нашої держави.

Читайте також