Бізнесмен з Німеччини придбав родовище бурштину на Рівненщині

Бізнесмен з Німеччини придбав родовище бурштину на Рівненщині

ТОВ "Полісся Природ Ресурс" заплатить 3,48 млн грн за ліцензію на видобуток бурштину на ділянці "Крючкова"

За даними сайту Prozorro. Продажу, ліцензію на видобуток бурштину на ділянці "Крючкова" площею близько 40 га у Вараському районі Рівненської області продали з аукціону за 3,48 млн грн при стартовій ціні 3,43 млн грн.

Торги проводилися 23 лютого, і у них взяли участь лише дві київські компанії, власниками яких є іноземці. ТОВ "Полісся Природ Ресурс" (кінцеві бенефіціари – громадянин Німеччини Марк Клопфель та громадянин України Дмитро Угро) запропонувало за ліцензію всього на 3360 грн більше, ніж ТОВ "Алма Трейд Компані" (кінцевий бенефіціар – громадянин Індії Радхакрішнан Рахіт).

Ліцензію видано на 10 років. Вона дає право проводити геологічне вивчення бурштину, а також дослідно-промислову розробку з подальшим видобутком.

Німець Марк Клопфель, який мешкає в ОАЕ, є власником низки фірм, які активно заходять на український ринок. Одна з них – "Клопфель Ріал Естейт" – була потенційним покупцем майже 20 га землі сільгосппризначення у Вараському районі.

На сайті Kloepfel Global Sales зазначено, що компанія має у своєму портфоліо понад десяток компаній на ринках Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Німеччини, Швейцарії та Австрії. Інвестиційний капітал нині оцінюється "у кілька мільйонів євро".

Читайте також