Датський виробник мансардних вікон Velux запустив в Ужгороді своє виробництво

Датський виробник мансардних вікон Velux запустив в Ужгороді своє виробництво

Системи керування вікнами Velux Touch виготовлятимуться на базі заводу-партнера Jabil

Генеральний директор "Велюкс Україна" Юрій Ткаченко заявив, що виробництво продукції Velux в Україні – це перший досвід компанії. Він зазначив, що незважаючи на низку викликів, що стоять перед країною, виробництво новітнього продукту Velux може забезпечити нові робочі місця і підтримати відновлення України, стимулюючи розвиток її економіки.

У датській компанії розповіли, що система Velux Touch стала першим її продуктом, повністю виготовленим в Україні. У його розробці також взяв участь американський виробник електроніки Jabil, який раніше робив для Velux окремі компоненти та запчастини на заводі в Закарпатській області.

Вироблені в Україні системи управління планують експортувати до 38 країн, які мають представництва Velux та понад 30 країн партнерів компанії.

Юрій Ткаченко додав, що Velux хотіла б своїм рішенням щодо відкриття виробництва в Україні показати приклад іншим компаніям.

Як наголошується у прес-релізі, відкриття виробництва в Україні в умовах війни – свідчення беззаперечної підтримки Velux Group та її довгострокових планів розвитку бізнесу на українському ринку.

За даними Opendatabot, ТОВ "Велюкс Україна" створено у 2001 році. Її засновником вважається Velux A/S (Данія).

Velux Group – виробник мансардних вікон та сонцезахисних аксесуарів. Продукція компанії реалізується у 70 країнах світу.

Читайте також