Dragon Capital продала складський комплекс Amtel виробникам дверей Новий Стиль за $30-40 млн

Dragon Capital продала складський комплекс Amtel виробникам дверей Новий Стиль за $30-40 млн

Компанія Томаша Фіали у березні 2024 року продала компанії «Гістіон» із Херсона складський комплекс Amtel у Київській області

За даними YouControl, Антимонопольний комітет України надав компанії «Гістіон» із Херсона дозвіл на придбання Amtel через купівлю «Міжнародної логістичної компанії» у листопаді 2023 року. Зміна власників відбулася у березні 2024 року

Логістичний комплекс Amtel класу А та загальною площею 100208 кв. м. був найбільшим об'єктом у портфелі Dragon Capital.

Засновниками «Гістіону» є підприємці Олег Лебеденко та Геннадій Гірін, яким належить торгова марка фабрики дверей «Новий Стиль» – New Style Door Factory.

Геннадій Гірін також є CEO мережі "33 м2", що об'єднує 25 будівельних супермаркетів. Крім того, йому належить торгова марка компанії та частка у ТРЦ "Суворівський" у Херсоні, свідчать дані YouControl. Олегу Лебеденку належить торгова марка будівельних матеріалів Betonera.

Суму угоди Dragon Capital не називають.

На думку експертів, вартість продажу Amtel могла становити від $350 до $400 за кв. м. Це сума без урахування податків та додаткових витрат за угодою. Виходячи з цих оцінок, загальна вартість логістичного комплексу могла становити $35–40 млн.

Читайте також