ДТЕК Енерго оголосила про викуп євробондів за $19,8 млн

ДТЕК Енерго оголосила про викуп євробондів за $19,8 млн

Компанія викупить єврооблігації з погашенням у 2027 році та купонною ставкою 7/7,5% за 27% від номіналу

"ДТЕК Енерго" повідомила на Ірландській фондовій біржі, що викупить за $19,791 млн євробонди з погашенням у 2027 році та купонною ставкою 7/7,5% на загальну номінальну суму $80,036 млн, максимальна ціна викупу – 27% від номіналу.

Як уточнили у повідомленні, розрахунки за результатами оголошеного раніше тендеру очікуються 16 грудня. Безпосереднім покупцем є DTEK Holdings Limited, емітентом – DTEK Energy BV

Про наміри викупити євробонди "ДТЕК Енерго" оголосило наприкінці листопада. Компанія зазначала, що такий викуп дозволить знизити боргове навантаження та направити більше коштів, зекономлених від обслуговування міжнародного боргу, на поточну діяльність. Йдеться про відновлення пошкодженого від обстрілів обладнання, ремонт енергоблоків ТЕС, надійніше проходження осінньо-зимового періоду, інвестиції у вітчизняний вуглевидобуток.

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

DTEK Energy BV – материнська компанія Групи ДТЕК Ріната Ахметова, зареєстрована у Нідерландах. Визначає стратегічні напрями розвитку Групи ДТЕК та надає методологічну підтримку операційним холдингам.

"ДТЕК Енерго" – операційна компанія, яка відповідає за видобуток вугілля та виробництво електроенергії з вугілля у структурі холдингу ДТЕК.

Читайте також