ДТЕК у 2025 році розпочне будівництво Полтавської ВЕС вартістю $976 млн

ДТЕК у 2025 році розпочне будівництво Полтавської ВЕС вартістю $976 млн

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова планує у 2025 році розпочати будівництво Полтавської вітроелектростанції потужністю 650 МВт та вартістю $976 млн

ДТЕК отримала технічні умови на підключення до енергосистеми України Полтавської вітроелектростанції та вже веде переговори з власниками землі на необхідній для будівництва території для подальшого розміщення п'яти підстанцій 330 кВ та вітротурбін.

На сьогоднішній день найпотужнішою ВЕС в Україні є Ботієвська (200 МВт), що знаходиться на окупованій території Запорізької області. Станція також належить ДТЕК.

Як зазначили у ДТЕК, серед переваг вітроенергетики: швидкість будівництва, розосередженість турбін та пік генерації у період найбільшого попиту: з початку осені до кінця весни.

Заступник гендиректора ДТЕК ВДЕ Олег Соловей упевнений, що вітроенергетика має стати основою для відновлення енергетичного потенціалу України найближчими роками.

Загальний обсяг інвестицій у будівництво Полтавської ВЕС ДТЕК оцінює у $976 млн., але $638 млн із цієї суми розраховує залучити як кредитне фінансування.

Читайте також