Екс-глава українського офісу Microsoft купив 50% виробника дронів AeroDrone

Екс-глава українського офісу Microsoft купив 50% виробника дронів AeroDrone

Вартість угоди не розголошується

Колишній голова українського офісу Microsoft Дмитро Шимків придбав 50% української компанії AeroDrone, яка зараз працює у MillitaryTech сфері.

До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну AeroDrone спеціалізувалися на виробництві дронів, які окроплювали українські поля засобами захисту рослин та мікродобривами. У зв'язку з війною стартап вирішив перейти на виробництво дронів для військових. У грудні 2022 року Міноборони дозволило експлуатацію двох нових моделей стартапу до ЗСУ.

D80-Discovery від AeroDrone може піднімати до 80 кг вантажу, літати зі швидкістю 120 км/год, а також виконувати польотні завдання на автопілоті.

Інший апарат – E-300 Enterprise – дрон із корисним навантаженням до 300 кг. Спочатку він розглядався як літак-кур'єр для доставки посилок зі швидкістю 150 км/год.

Сума інвестиції та приблизна оцінка компанії не розголошуються

«Питання масштабування бізнесу є великим викликом для багатьох. Потрібний досвід та розуміння, як перетворити технологію на бізнес», – каже Шимків. Питання із серійним виробництвом вирішене, запевняє він. Аграрні дрони стартап збирається сертифікувати в Європі та США. Планами з військового напрямку та обсягом необхідних інвестицій Шимков відмовився ділитися.

Читайте також