Естонська Frankenburg Technologies запустить в Україні виробництво протиракетних систем

Естонська Frankenburg Technologies запустить в Україні виробництво протиракетних систем

Нещодавно створена естонська оборонна компанія Frankenburg Technologies розпочне виробництво протиракетних систем в Україні

Заява Frankenburg Technologies є ознакою зацікавленості європейських виробників зброї у відкритті виробничих потужностей України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у березні заявив, що країна підписала п'ять контрактів із іноземними збройовими компаніями щодо створення спільних підприємств в Україні. "У майбутньому це будуть десятки спільних виробництв", - сказав він на прес-конференції.

Frankenburg Technologies була заснована у січні за участю провідних діячів оборонної та технологічної промисловості цієї балтійської країни. Компанію консультує вищий військовий командир Естонії Мартін Херем, який нещодавно вийшов на пенсію, а генеральний директор Milrem Robotics Кулдар Ваарсі приєднався як стратегічний інвестор.

Співзасновником компанії є Тааві Мадіберк, генеральний директор естонського виробника суперконденсаторів Skeleton Technologies, який має інвестиції в Німеччині та Франції, а також технологічне партнерство із Siemens. Згідно з документами компанії, непрямими власниками Frankenburg Technologies є Маргус Ліннамяе, один із найбагатших бізнесменів Естонії.

Компанія призначила Сергія Кошмана, який раніше працював експертом в адміністрації президента України та Nokia Siemens Networks, на посаду генерального директора в Україні, повідомляє Baltic News Service.

Читайте також