EVA має намір інвестувати 1,3 млрд грн у розвиток логістики

EVA має намір інвестувати 1,3 млрд грн у розвиток логістики

Мережа парфумерно-косметичних магазинів планує розширення асортименту продукції та розвиток логістики

Згідно інормації прес-служби компанії EVA, планується розширення асортименту продукції компанії зі 120 тис. найменувань до 180 тис. у 2024 році.

Директор департаменту логістики Сергій Зінченко зазначив, що для реалізації таких масштабних завдань компанія впроваджує нові логістичні проєкти, зокрема автоматичне управління персоналом за допомогою data science.

Ще один напрямок – розширення та автоматизація систем зберігання товару. За словами Зінченка, у планах впровадження двох автоматизованих систем: AGV (Automated Guided Vehicle) та Automated Storage and Retrieval Systems – AS/RS.

AGV – це система з роботами, які зможуть автоматично пересувати стелажі. Вони рухатимуться до людини, а не навпаки. EVA хоче придбати 20 таких роботів.

AS/RS – крани, які автоматично збирають необхідні для виконання замовлення ящики з продукцією та передають їх у зону обробки замовлень. Планується придбати систему Mini-load.

Окрім того, планується розширення логістичної нерухомості. Так, у Львові розпочато будівництво ще однієї черги на 8 тис. кв. м., а в Одесі планується будівництво нового об'єкту на кілька черг, площа перша становитиме 20 тис. кв. м.

Загалом, за словами топ-менеджера компанії, інвестиції у розвиток логістичного спрямування наступного року становитимуть від 1 до 1,3 млрд грн.

Читайте також