«Фармак» інвестує понад €20 млн у новий фармзавод в Іспанії

«Фармак» інвестує понад €20 млн у новий фармзавод в Іспанії

Український виробник ліків «Фармак» збирається вкласти понад €20 млн у новий завод власних лікарських засобів у передмісті Барселони та запустити його до 2024 року

Підприємство із замкнутим циклом фармацевтичного виробництва планується відкрити на початку 2024 року.

"Фармак" не планує переміщати виробничі потужності зі своїх українських заводів, а збирається побудувати нове виробництво.

На новому заводі Фармак планується випуск стерильних лікарських засобів у вигляді розчинів, суспензій у флаконах та шприцах.

Крім самого виробництва, Фармак планує відкрити в Іспанії мультифункціональний лабораторний комплекс з R&D-центром.

У компанії наголосили, що відкривати завод у ЄС планували ще до початку війни. "Фармак" знаходиться на шляху трансформації в міжнародну компанію. Тому ми вирішили не змінювати своєї стратегії і не обмежувати можливості розвитку підприємства», – розповів виконавчий директор «Фармак» Володимир Костюк.

Він наголосив, що це допоможе «Фармак» першою з українських компаній інтегруватися у європейський фармацевтичний ринок.

У продуктовому портфелі «Фармак» нині понад 450 найменувань лікарських засобів. Серед яких ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні препарати. Крім забезпечення ліками українського ринку, «Фармак» здійснює експорт до більш ніж 40 країн ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу та Азії. При цьому фокус компанії завжди залишається на першочерговому покритті потреб української системи охорони здоров'я. На початку війни «Фармак» втратив склад під Макаровим у Київській області. Збитки в компанії оцінили у 1,5 млрд грн.

Читайте також