ФДУ виставив на приватизацію Білгород-Дністровський морпорт

ФДУ виставив на приватизацію Білгород-Дністровський морпорт

Стартова ціна складає 187,6 млн грн

Фонд держмайна запланував на 3 березня провести приватизаційний аукціон із продажу "Білгород-Дністровського морського торговельного порту".

За словами першого заступника голови ФДМУ Дмитра Клименкова, це друга приватизація порту за часи незалежності. Залучення приватного інвестора для збиткового Білгород-Дністровського порту – це поштовх для розвитку його інфраструктури та створення додаткових робочих місць.

У Фонді зазначили, що останніми роками Білгород-Дністровський порт показував суттєві збитки: у 2019-2021 роках збитки коливалися в межах 23,5-28,5 млн грн. Негативна тенденція спостерігалася й у 2022 році. За січень-вересень минулого року порт отримав 2,9 млн грн. збитку.

Білгород-Дністровський порт зараз заблоковано з моря, але він не зупинився. Тут відбувається перевалка вантажів у статусі "сухого порту".

Білгород-Дністровський порт розташований на західному березі Дністровського лиману. Він розміщується на 59 га основної території порту (має виходи до дев'яти причалів) та понад 5 га території портопункту Бугаз (один причал) у селищі Затока.

До складу порту також входять дев'ять суден, чотири тепловоза, 18 портальних кранів та 56 транспортних засобів (частина надана в оренду).

Читайте також