ФГВФО виставив на продаж права вимоги по кредиту Черкаського Азоту

ФГВФО виставив на продаж права вимоги по кредиту Черкаського Азоту

Стартова ціна лота складає 1,9 млрд грн

Як повідомляється на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 24 квітня 2023 р. в системі Prozorro. Продаж відбудеться аукціон з продажу активів АТ «МР БАНК». Зокрема, буде виставлено права вимоги щодо кредиту одного з найбільших хімічних підприємств України. Йдеться про черкаський завод «Азот».

У складі заставного майна знаходиться:

понад 13 тис. одиниць основних засобів, зокрема виробниче обладнання, трубопроводи, міжцехові комунікації, кабельні розведення, компресори, кабельні комунікації, холодильник регенерації та інше;

комплекси будівель та споруд цехів, загальною площею понад 130 тис. кв. м. у Черкасах на вул. Героїв Холодного Яру;

близько 29 га землі із цільовим призначенням, зокрема, «землі промисловості».

Зазначається, що на продаж було виставлено право вимоги щодо кредиту, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримав право вимагати від позичальників повернення коштів, зокрема шляхом звернення на заставне майно, у тому числі в судовому порядку.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

Черкаський «Азот», що входить до холдингу Ostchem, — одне з найбільших хімічних підприємств України та найбільше виробництво хімічних добрив.

Ostchem – азотний холдинг Group DF, власником якого є Дмитро Фірташ, і який поєднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні.

Читайте також