Фонд Незламні інвестував $200 тис у виробника дронів-саперів Ailand Systems

Фонд Незламні інвестував $200 тис у виробника дронів-саперів Ailand Systems

Фонд співзасновників Uklon «Незламні» оголосив про $200 тис інвестицій в Ailand Systems – автономний БПЛА для виявлення мін та інших вибухонебезпечних предметів ST1

Для фонду «Незламні», який у червні 2024-го запустили засновники сервісу Uklon, ця угода стала другою публічною угодою орієнтованого на українські defence-tech стартапи фонду.

З урахуванням нових інвестицій Ailand Systems залучив понад $465 тис.

Ailand Systems був заснований у 2020 році українським айтішником Дмитром Тітовим. Перш ніж зайнятися виробництвом дронів, він був CTO американського стартапу Mettle, який розробляв плагіни для різних інструментів компанії Adobe.

Спочатку Ailand Systems фокусувався на аграрному напрямку. Проте з початком повномасштабного російського вторгнення стартап переосмислив свої розробки та підлаштував технології під пошук мін.

Дрон ST1 від Ailand Systems працює як автономний дистанційний міношукач для гуманітарного розмінування. За допомогою вбудованих сенсорів він може "бачити" наземні міни та артилерійські снаряди на поверхні землі, а також виявляти підземні міни на глибині.

Залучені від «Незламних» кошти засновник планує витратити на вдосконалення технології та розвиток виробництва.

Читайте також