Ігор Мазепа реконструює запущену автостанцію біля київського вокзалу за 50-70 млн грн

Ігор Мазепа реконструює запущену автостанцію біля київського вокзалу за 50-70 млн грн

Інвесткомпанія Concorde Capital реалізує проєкт реконструкції автостанції "Київ" біля Центрального залізничного вокзалу

Засновник Concorde Capital Ігор Мазепа розповів: "Мені і моїм колегам спала на думку ідея, а чому б нам не зайти... не подивитися уважніше на ринок перевезень з погляду інвестиційної... Ми в Concorde прийняли рішення зайти в цей ринок і саме через інфраструктурні проєкти... (почати) із реконструкції всім відомої автостанції Києва, яка знаходиться у центрі міста біля залізничного вокзалу”.

Інвесткомпанія оцінила пасажиропотік цієї станції приблизно у 10 тис. чол. на добу та 400 авторейсів.

При цьому, на думку Ігоря Мазепи, практично центральна автостанція досі перебувала "в жахливому стані". Бізнесмен вважає, що реконструкція станції може коштувати 50-70 млн грн.

За його словами, розробка плану реконструкції "Ями" знаходиться на фінальному етапі, і найближчим часом розпочнуться проєктні роботи.

Ігор Мазепа заявив: "Зі свого боку можемо гарантувати, що найближчим часом наші клієнти та пасажири отримають сервіс найвищої якості. Звичайно, ми попросимо, щоб такі послуги були по-чесному сплачені".

Директор інвестиційно-банківського департаменту Concorde Capital Ігор Сотник додав, що реконструкція автостанції планується у два етапи. Перший етап, у ході якого було розділено рух автобусів та автомобілів, уже відбувся. Другий етап передбачає роботи з облагородження будівлі автостанції відповідно до концепції, яка зараз формується. Так, у приміщенні автостанції планують розмістити зону очікування, фудкорт, зону підвищеного комфорту, дитячу кімнату, медпункт, комерційні приміщення.

Крім того, розглядається можливість створення сервісів для перевізників – СТО та миття. Вивчаються технічні можливості їх розміщення.

Точний термін початку робіт буде відомий після готовності робочої документації, але є ймовірність, що це може статися на початку 2025 року.

Читайте також