Інвестори чекають рішення щодо зруйнованого «шахедом» будинку на Жилянській у Києві

Інвестори чекають рішення щодо зруйнованого «шахедом» будинку на Жилянській у Києві

Вже близько двох років будинок на Жилянській, 116а стоїть у руїнах. Власники квартир та місто не можуть домовитися щодо його майбутнього, а забудовники з нетерпінням чекають вирішення питання щодо ...

Будинок на вулиці Жилянській, 116а, у Києві був зруйнований внаслідок влучення російського ударного дрона Shahed у жовтні 2022 року.

За вікном вересень 2024 року, а будинок ще не відновили, він внесений до переліку аварійно небезпечних об'єктів, що підлягають демонтажу.

Для демонтажу житлового будинку необхідно отримати згоду власників житла та нежитлових приміщень. За результатами спільної наради з власниками квартир та нежитлових приміщень будинку, лише мешканці трьох квартир із чотирнадцяти погодилися на демонтаж. Інші – категорично проти.

Будинок на Жилянській знаходиться у перспективному районі Києва. Ця історична місцевість під назвою Нова Забудова сьогодні вважається перспективною та активно забудовується. Заради нового будівництва зносять старі будинки. Можна згадати будинок на Жилянській, 47, який знесла "Ковальська", що будує бізнес-парк, або будинок Уткіна біля Вокзальної площі, де компанія Zim Group планувала побудувати апарт-комплекс.

Площа земельної ділянки, на якій розташований будинок, становить 0,04 гектара (400 м2). За даними Державного земельного кадастру, вартість землі складає 4,5 млн. грн.

Земельна ділянка має високу інвестиційну привабливість для приватних забудовників. Цільове призначення, категорія земель та вид використання не треба змінювати – територія ідеально підходить для будівництва нової житлової та громадської забудови. За словами одного з представників Київради, на ділянку вже є "багато бажаючих інвесторів", які знаходяться в очікуванні вирішення питання.

Читайте також