Інвестори дозволили реструктуризувати еврооблігації «Нафтогаз» із погашенням у 2022-2026 роках

Інвестори дозволили реструктуризувати еврооблігації «Нафтогаз» із погашенням у 2022-2026 роках

Більшість інвесторів підтримали реструктуризацію єврооблігацій «Нафтогазу» з погашенням у 2022-му та 2026 роках, повідомляється на сайті держкомпанії «Нафтогаз» з посиланням на слова голови НАК ...

Більшість інвесторів підтримали реструктуризацію єврооблігацій «Нафтогазу» з погашенням у 2022-му та 2026 роках, повідомляється на сайті держкомпанії з посиланням на слова голови НАК Олексія Чернишова.

«Левова частина інвесторів підтримала пропозиції, над якими ми працювали разом понад пів року. Це питання було для мене одним із пріоритетних із перших днів на посаді очільника Нафтогазу», – відмітив голова НАК «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

За слова очільника «Нафтогазу», реструктуризація євробондів дозволить покращити стан ліквідності групи компаній та вивести на новий рівень співпрацю з міжнародними партнерами.

«Фактичний вихід з дефолту відбудеться після завершення всіх технічних процедур та проведення розрахунків», – додав Чернишов.

Нагадаємо, що у липні 2022 року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України». Перебування у стані дефолту ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Йдеться про випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію.

 

 

Читайте також