Інвестори готові вкладати кошти у промислову та складську нерухомість в Україні вже зараз

Інвестори готові вкладати кошти у промислову та складську нерухомість в Україні вже зараз

Інвестори, що працюють в індустріальному сеткорі шукають проєкти brownfield (колишні заводи та промзони) і готові вкладати кошти в Україну вже сьогодні

"Активні бойові дії на сході країни змусили промисловий бізнес покинути зону бойових дій і переміститися в більш безпечні західні та центральні регіони України. Це дало поштовх на розвиток промислової нерухомості та створення нових індустріальних парків в регіоні, і ця тенденція буде зростати в найближчі три-пять років", - сказав він.

За даними Міністерства економіки України, протягом 2022 року в більш безпечні регіони країни було переміщено 800 підприємств, 623 з яких уже відновили роботу на новому місці. Найбільше підприємств релокувалися у Львівську (24%), Закарпатську (14,5%), Чернівецьку (9,8%), Івано-Франківську (8,3%), Хмельницьку (7,3%), Тернопільську (6,3%) області.

Інвестори готові вкладати кошти у промислову та складську нерухомість в Україні вже зараз

Активізація попиту на промислові ділянки та об’єкти особливо помітна в західних областях. Окрім того, є потенційний попит від міжнародних інвесторів, які готові розвивати промислові виробництва в Україні, що працюватимуть на ринок ЄС.

Олексій Олейніков, керуючи партнер InVenture також фіксує попит з боку інвесторів на промислово-складські комплекси в Центральній та Західній частинах України.

"Майже з початком бойових дій, промислові підприємства та рітейл компанії в Україні почали розглядати можливості зміни локацій для своїх складських та виробничих потужностей. Враховуючи необхідність прийняття швидких рішень найбільш привабливими виглядять вже існуючи промислові та складські комплекси з певною інфраструктурою та комунікаціями. Інвестиційно-привабливі обєкти, що зараз актуальні до продажу в сфері промислової та складської нерухомості можна знайти на інвестиційному порталі InVenture", зазначив він.

Читайте також