Інвестори з Лівану та Йорданії вклали $15 млн у виробника ВРХ "МП Агроторговий дім"

Інвестори з Лівану та Йорданії вклали $15 млн у виробника ВРХ "МП Агроторговий дім"

Кошти були спрямовані на модернізацію виробничих потужностей

ТОВ "МП Агроторговий дім" (м. Тараща, Київська область), яке вирощує та здійснює забій великої рогатої худоби (ВРХ), повідомило про те, що в модернізацію виробничих потужностей підприємства було вкладено $15 млн інвесторами з Лівану та Йорданії. Наголошується, що реалізація проєкту проходила вже після початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

На сайті підприємства сказано, що нове обладнання дозволить забезпечити повний цикл виробництва готових напівфабрикатів із яловичини та телятини. Сучасні виробничі потужності світового рівня включають м'ясокомбінат та власну сировинну базу з 12 тис. голів ВРХ.

Виробник планує впровадити вертикальну аргентинську технологію обвалення, яка мінімізує контакт м'яса з людиною, дотримується температурного режиму до +4 °C, налагоджує вакуумування продукції в пакетах Sildair. Крім того, тут освоять шокове заморожування м'яса за температури -38 °С.

Розширення виробничих потужностей дозволить створити 300 нових робочих місць.

До повномасштабного вторгнення РФ "МП Агроторговий дім" експортувало ВРХ через порти на Близький Схід. Після початку війни та блокування країною-агресором українських портів власники бізнесу вирішили переформатувати діяльність з переробки м'яса та експорту продуктів із доданою вартістю.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, ТОВ "МП Агроторговий дім" належить Елаяту Махмуду Адель Махмуду (33% акцій), Елаяту Ахмаду Адель Махмуду (34%) та Мерхеж Евіта Родрігу (33%).

Читайте також