Ірландська Kingspan вкладе €200 млн у кампус будівельних технологій в Україні

Ірландська Kingspan вкладе €200 млн у кампус будівельних технологій в Україні

Підприємство розроблятиме рішення для централізованого опалення

Як повідомляється в прес-релізі Kingspan, нове підприємство допоможе задовольнити попит, що швидко зростає, на енергоефективні будівлі в Україні.

Kingspan - компанія з головним офісом в Ірландії, що займається виробництвом ізоляційних будівельних матеріалів та розробкою енергоефективних будівельних рішень. Вона є більш ніж у 70 країнах і працевлаштовує 19 тисяч людей у світі.

Повністю завершити об'єкт планується протягом 5 років. Kingspan призначив проектну групу для визначення відповідного місця, ймовірно, на заході України та підтримує зв'язок з українським урядом.

Кампус виготовляє передові ізоляційні вироби та рішення для централізованого опалення.

У компанії зазначили, що ці технології є центральними для невідкладних зусиль щодо декарбонізації глобального побудованого середовища, що відповідає за 39% усіх викидів вуглецю, пов'язаних з енергетикою.

Генеральний директор Kingspan Group Джин Муртаг заявив, що ця інвестиція знаходиться на перехресті трьох криз: кліматичної, енергетичної та кризи, спричиненої війною Росії проти України. Він упевнений, що новий кампус будівельних технологій зробить позитивний внесок на всіх трьох фронтах, підтримуючи Україну, коли вона відбудовує свою економіку, задовольнить попит у Центральній та Східній Європі на енергоефективні будівлі та допоможе Європі знизити залежність від імпорту нафти та газу.

Читайте також