Ірландський виробник будматеріалів CRH купує цементні заводи в Україні

Ірландський виробник будматеріалів CRH купує цементні заводи в Україні

CRH Ukraine BV отримала дозвіл АМКУ на придбання двох цементних заводів в Україні італійської групи Buzzi Unicem

Антимонопольний комітет України дозволив компанії CRH Ukraine B.V. купити акції ПрАТ "Дікергофф цемент Україна", що забезпечить їй перевищення 50% голосів у вищому органі управління активу, що купується, повідомляється на сайті АМКУ.

CRH, яка чекала на узгодження більше року, заплатить за заводи €100 млн.

Відповідно до раніше узгоджених вимог АМКУ, CRH має протягом дев'яти місяців створити юридичну особу – Холдингову компанію – та передати їй придбаний пакет акцій ПрАТ «Дікергофф цемент Україна».

25-28% акцій статутного капіталу Холдингової компанії повинні бути продані або іншим чином передані третій особі, яка не пов'язана з CRH.

Також CRH зобов'язана забезпечити незалежний контроль над заводами, зберегти їх виробничі потужності та гарантувати рівні умови та ринкові ціни для споживачів цементу.

Італійська група Buzzi Unicem через свою дочірню компанію «Дікергофф Цемент Україна» володіє в Україні заводами «Волинь-цемент» та «Південьцемент», що розташовані у Рівненській та Миколаївській областях.

CRH – міжнародна група компаній із головним офісом в Ірландії, виробник будівельних рішень та матеріалів. В Україні бізнес групи CRH представлений брендом – Cemark. Ірландській групі належить три заводи: у Кам'янці-Подільському, Одесі та Миколаєві.

Читайте також