Мільярдер та голова австралійської інвесткомпанії Tattarang Ендрю Форрест вкладе $500 млн в Україну

Мільярдер та голова австралійської інвесткомпанії Tattarang Ендрю Форрест вкладе $500 млн в Україну

Австралійський бізнесмен анонсував інвестиції у Фонд розвитку України (UDF)

Під час Конференції з відновлення України – 2023 стало відомо, що австралійський бізнесмен та голова інвестиційної компанії Tattarang Доктор Ендрю Форрест інвестує $500 млн у Фонд розвитку України (UDF).

Заступник Міністра економіки Олександр Грибан, у свою чергу, відзначив лідерство доктора Форреста щодо UDF: «Доктор Ендрю Форрест був із нами із самого початку. Він приніс нам цю ідею приватного інвестиційного фонду на зразок плану Маршалла, а потім працював разом з BlackRock, щоб втілити її в життя. Ми не лише відновимо Україну, а й зробимо її привабливим місцем для глобального бізнесу як великої європейської зеленої економіки. Разом із доктором Форрестом та BlackRock ми допоможемо доктору Форресту з прямим охопленням, щоб забезпечити залучення інших інвесторів».

Керівник консультативної групи BlackRock із фінансових ринків (BlackRock FMA) Чарльз Хатамі заявив: «Для BlackRock велика честь допомагати українському народу, консультуючи його уряд у контексті запуску Фонду розвитку України. Підготовка до Фонду триває, зосереджуючись на швидкому розміщенні капіталу, щойно військові дії припиняться. Фонд відіграватиме вирішальну роль у модернізації та перетворенні України на привабливий міжнародний інвестиційний напрямок».

Повідомляється також, що доктор Форрест буде стратегічним радником зі створення Фонду та його інвестиційних груп – зелених стратегічних металів, зеленого заліза, зеленого водню та зеленої електроенергії та виступатиме у складі консультативної групи для українського уряду.

Доктор Форест зазначив: «Ми не повинні прагнути відновити те, чим Україна була з її застарілою інфраструктурою радянської доби. Ми повинні уявити, як вона може бути з баченням, плануванням та наявністю найкращих у світі технологій, управління та мислення. Це позиціонуватиме відновлення України не просто як відновлення, а велику можливість для національного оновлення. Ми побудуємо майбутнє, яке буде цифровим, зеленим, справедливим та вільним від корупції. Ми об'єднуємося з усім вільним світом, щоб допомогти українському народові увійти в золоту еру, яка настане після цієї жахливої війни. Не будувати те, що було, а будувати світле майбутнє».

Читайте також