Миронівський хлібопродукт збирається взяти кредит до $400 млн для погашення боргів

Миронівський хлібопродукт збирається взяти кредит до $400 млн для погашення боргів

Один із найбільших аграрних холдингів України збирається рефінансувати євробонди на суму $500 млн із погашенням у травні 2024 року

Як заявила компанія Юрія Косюка «Миронівський хлібопродукт» на Лондонській фондовій біржі, група аналізує різні сценарії обслуговування облігацій, зосереджуючись, зокрема, на тих $500 млн, які потрібно погасити у травні 2024 року, і має план, який, на думку керівництва, має забезпечити взаємовигідне рішення як групи, так і бондхолдерів.

Найбільший виробник курятини в Україні повідомив, що досяг принципової домовленості з кількома міжнародними фінансовими установами щодо отримання кредиту на суму до $400 млн. Зазначається, що серед кредиторів буде Європейський банк реконструкції та розвитку, який має намір надати компанії чверть суми.

Група планує використати ці гроші для рефінансування облігацій, випущених у 2017 році під 7,75%.

Раніше аналітики Fitch стверджували: "За нашими оцінками, наявний залишок коштів компанії у розмірі $300 млн станом на кінець 2022 року і очікуваний вільний грошовий потік (FCF) у 2023 році не дозволять МХП погасити облігації. Тому ми вважаємо, що вона буде говорити із кредиторами про певне рефінансування".

Читайте також