МВФ схвалив виділення Україні траншу у розмірі $2,2 млрд

МВФ схвалив виділення Україні траншу у розмірі $2,2 млрд

Міжнародний валютний фонд виділить Україні $2,2 млрд, які допоможуть уряду фінансувати критичні витрати бюджету, соціальну допомогу, зарплати лікарів та вчителів

Як повідомляється на сайті МВФ, фонд схвалив виділення Україні $2,2 млрд у рамках програми розширеного фінансування (EFF), кошти будуть направлені на бюджетну підтримку

У МВФ наголосили, що навіть у складних умовах показники України у програмі EFF залишаються високими – країна виконала всі кількісні критерії ефективності на кінець березня, а до кінця червня усі структурні контрольні показники були виконані вчасно чи з короткою затримкою.

"Стійкий імпульс реформ" та своєчасне виділення зовнішньої підтримки необхідні для збереження макроекономічної стабільності, відновлення фіскальної та боргової стабільності, а також для посилення інституційних реформ, щоб прокласти шлях до вступу України до Європейського Союзу, наголосили у фонді.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив: "До сьогодні в жодній програмі з МВФ Україна не проходила чотири перегляди. Це свідчення того, як наші партнери високо оцінюють наші зміни та нашу роботу".

Читайте також