На приватизацію виставлять українську солеварню з понад 770-річною історією

На приватизацію виставлять українську солеварню з понад 770-річною історією

Фонд держмайна вирішив виставити на приватизацію "Солевиварювальний дрогобицький завод", який після припинення роботи Артемсолі став основним виробником солі в Україні

Фонд держмайна вирішив включити "Солевиварювальний дрогобицький завод" до переліку об'єктів, що підлягають приватизації, обґрунтовуючи це тим, що солеварня потребує розвитку.

Дрогобицька солеварня, яка безперервно працює з 1250 року, після припинення роботи Артемсолі через повномасштабну війну залишилося ключовим виробником солі в Україні.

Солеварня перебуває в управлінні Фонду з 2019 року. Спочатку проти приватизації заводу виступила міськрада Дрогобича та місцева громада

Єдиний майновий комплекс підприємства містить дев'ять пам'яток архітектури місцевого значення. Відповідно до Закону України "Про охорону культурної спадщини" пам'ятник може бути приватизований лише за умови укладання майбутнім власником з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронного договору.

Таким чином, укладання охоронного договору буде умовою приватизації єдиного майнового комплексу підприємства, зазначають у ФДМ.

Наразі триває підготовка солеварні до приватизації. Торги пройдуть на електронній платформі Prozorro. Продажі.

Читайте також