Німецький розробник ПЗ SAP інвестує €2 млн у локалізацію продуктів в Україні

Німецький розробник ПЗ SAP інвестує €2 млн у локалізацію продуктів в Україні

Кошти будуть виділені протягом 2024 року

Віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про те, що розробник програмного забезпечення та хмарних сервісів компанія SAP (Німеччина) планує інвестувати €2 млн у локалізацію своїх продуктів в Україні у 2024 році. Він зазначив, що з початку 2022 року компанія підтримує Україну, надаючи послуги та ліцензії на програмне забезпечення безоплатно, - зараз вона вирішила продовжити це робити до кінця першого кварталу 2024 року.

За даними Мінцифри, надана Україні технологічна підтримка компанії за 2023-2024 роки оцінюється у €65 млн.

Міністр нагадав, що у 2023 році Міноборони запровадило систему від SAP, яка допомагає керувати частиною ресурсів, зокрема, вона прискорила обробку заявок від бригад на постачання речей. На сьогоднішній день продукти SAP в оборонному секторі використовують 44 країни, у тому числі 28 із 31 країн-членів НАТО працюють у цій системі, уточнив віце-прем'єр.

У Мінцифрі також нагадали, що нещодавно SAP запустила рішення ERP для середнього бізнесу GROW with SAP, а приєднання до SAP Business Network спрощує вихід українських товарів на міжнародні ринки.

Читайте також