Норвегія планує направити 250 млн крон в Norfund для інвестицій в Україну

Норвегія планує направити 250 млн крон в Norfund для інвестицій в Україну

Уряд Норвегії має намір виділити 250 млн норвезьких крон у рамках Програми підтримки Нансена для інвестицій Norfund в Україні

Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що ці кошти допоможуть знизити ризики для компаній, які інвестують в Україну, зокрема норвезьких, а приватний капітал – це ключ до оновлення.

Юлія Свириденко додала, що це рішення норвезького уряду також підтримує зусилля Мінекономіки у реалізації спільної стратегії щодо залучення державних та приватних інвестицій в обсязі до €40 млрд у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та агентствами розвитку.

Norfund надає інвестиції в акціонерний капітал, що пов'язано з вищими ризиками, ніж позички та гарантії, які пропонують агентства розвитку та багатосторонні банки. Norfund як інвестиційний фонд також працює над створенням робочих місць та підтримкою "зеленого" переходу шляхом інвестування в компанії, що сприяють сталому розвитку.

Програма підтримки Нансена (Nansen Support Programme for Ukraine) – норвезька цивільна та військова програма підтримки на суму 75 млрд норвезьких крон на період 2023-2027 років. Розподіл між громадянською та військовою підтримкою визначається щорічно відповідно до потреб України.

Читайте також