Нова пошта виходить до Європи: перші країни – Польща, Словаччина, Румунія

Нова пошта виходить до Європи: перші країни – Польща, Словаччина, Румунія

Нова пошта збирається відкрити свої філії у країнах Європи для роботи на закордонних ринках

Насамперед, Нова пошта відкриє філії в країнах, що знаходяться територіально поряд з Україною, це Польща, Словаччина, Румунія.

Про це розповіла директор із управління репутацією Нової пошти Олена Плахова.

«Ми бачимо, що 5 млн. українців виїхали за кордон, тим більше клієнти кажуть: „Нам вас не вистачає“. Тож справді ми плануємо виходити на європейський ринок», — зазначила вона.

За словами співзасновника Нової пошти Вячеслава Климова, вже зараз зрозуміло, що протягом певного часу об’єми українського ринку будуть меншими, ніж до війни. Тому вітчизняний бізнес вже зараз має дивирсифікуватися і обов’язково займатися експансією західних ринків.

Олена Плахова також уточнила, що першою в черзі експансії Нової Пошти в Європі стоїть Польща, там компанія планує розпочати роботу вже 2022 року.

«Це буде перший етап, а далі ми дивитимемося, як воно буде там просуватися, і вже плануватимемо другий етап та вихід в інші країни», — додала вона.

У квітні 2022 року Нова пошта запустила нову послугу для українців - "Речі з дому за кордон", яка дозволяє клієнтам відправляти особисті речі до однієї з 24 європейських країн зі знижками від 50 до 80%.

Олена Плахова, Нова Пошта

Олена Плахова, директор із управління репутацією "Нова пошта"

Слід зазначити, що Нова пошта вже зробила певні кроки у напрямку виходу на ринок Європи, ще до війни запустивши послугу Нова пошта Глобал, але війна підштовхнула компанію до активніших та цілеспрямованіших дій у цьому напрямку.

Протягом воєнного часу Нова пошта відкрила компанію в Польщі. Одним з головних драйверів цього відкриття була гуманітарна логістика, оскільки наявність польської компанії значно полегшувала можливість возити з Європи гуманітарні вантажі. Але за словами Вячеслава Климова, поступово ця компанія нарощуватиме і комерційну логістику.

Нова Пошта – одна із найбільших поштових мереж в Україні. Власники компанії є – В'ячеслав Климов та Володимир Поперешнюк. Група компаній Нова Пошта включає Нова Пошта Молдова, Nova Pay та Нова Пошта Глобал.

Читайте також