НоваПей Кредит розмістила два випуски облігацій у ПФТС на 200 млн грн у лютому 2024 року

НоваПей Кредит розмістила два випуски облігацій у ПФТС на 200 млн грн у лютому 2024 року

Публічне розміщення двох випусків відсоткових облігацій серій "D" та "E" номінальним обсягом 100 млн грн кожен здійснено через фондову біржу ПФТС

Як зазначається у повідомленні біржі, на ПФТС було розміщено 100 тис. процентних облігацій серії "D" номінальною вартістю 1 тис. грн з датою погашення 19.01.2027 р. та процентною ставкою у розмірі 18% річних. Також на ПФТС було розміщено 100 тис. процентних облігацій серії "E" номінальною вартістю 1 тис. грн. з датою погашення 19.02.2027 р. та процентною ставкою у розмірі 18% річних.

Згідно з інформацією на сайті ПФТС, публічні розміщення були оформлені лише двома угодами на весь обсяг випусків: серії "D" – 16 лютого, серії "E" – 27 лютого. Обидва рази ціна продажу дорівнювала номіналу.

У 2023 році "НоваПей Кредит" зареєструвала в НКЦПФР три публічні випуски процентних облігацій серій "A", "B" та "C" по 100 млн грн кожен. Серія "C" має термін обігу два роки замість трьох років у двох попередніх випусках, та виплату купона щокварталу, тоді як у випусках "A" та "B" виплата відсотків передбачена наприкінці звернення.

Відсоткову ставку облігацій серії "C" визначено на рівні 20% річних, як і в попередніх серіях, однак лише на перший рік обігу, тоді як на другий рік її буде визначено додатково із наданням права власникам пред'явити облігації до обов'язкового викупу.

Крім того, "НоваПей Кредит" разом із випусками серій "D" і "Е" наприкінці минулого року зареєструвала і випуск серії "F" таким самим номінальним обсягом 100 млн грн.

Читайте також