Novus випускає перші корпоративні облігації на 400 млн грн

Novus випускає перші корпоративні облігації на 400 млн грн

Компанія ТОВ "Новус Україна", під керуванням якої знаходиться мережа супермаркетів Novus, оголосила про запуск 26 вересня свого першого випуску корпоративних облігацій на загальну суму 400 млн грн

Як повідомила прес-служба мережі Novus, випущені облігації планують забезпечити комерційною нерухомістю у Києві загальною площею понад 10 тис. кв. м.

Повідомляється, що оцінна вартість нерухомості перевищує суму емісії, а інвестиційна група "Універ" є андеррайтером цього випуску. Юридична фірма Integrites виконує функції адміністратора та іпотекодержателя. Компанія контролюватиме нерухомість, яка забезпечує облігації, та матиме право за необхідності реалізувати її для виплати коштів інвесторам.

Уточнюється, що номінал облігацій складає 1000 грн. з прибутковістю 15% річних (з можливістю перегляду відсоткової ставки за рік). Термін погашення – три роки (з можливістю щорічного викупу). Виплата купонів буде здійснюватися щокварталу.

Заступник генерального директора з фінансів Novus Ніна Орловська наголосила, що для компанії випуск корпоративних облігацій є важливим кроком для залучення коштів на фондових ринках. Крім того, вона вважає, що цей продукт сприятиме розвитку ринку цінних паперів України, оскільки немає аналогів. Унікальність, за її словами, полягає в тому, що емісія забезпечена комерційною нерухомістю Novus.

Novus – одна з провідних мереж супермаркетів в Україні, зосереджена переважно у Києві та Київській області. Компанія налічує 84 торгові точки Novus, 22 магазини формату біля будинку «Мі-Маркет» та два дискаунтери «Хапайка».

Читайте також