ОККО Group інвестує $1,5 млрд у будівництво всесезонного гірського курорту в Карпатах

ОККО Group інвестує $1,5 млрд у будівництво всесезонного гірського курорту в Карпатах

Власник автозаправок ОККО збудує новий всесезонний гірський курорт GORO Mountain Resort за $1,5 млрд

Згідно з прес-релізом ОККО Group Віталія Антонова, компанія збудує курорт GORO Mountain Resort біля підніжжя гірського масиву Високий Верх, поблизу сіл Волосянка та Верхня Рожанка, що входять до Славської ОТГ Львівської області. Будівництво триватиме 15 років.

Обсяг інвестицій у GORO Mountain Resort оцінюється у $1,5 млрд, з яких $500 млн OKKO Group планує вкласти за рахунок власних та кредитних коштів, ще $1 млрд планує залучити від інших інвесторів.

Загальна площа GORO Mountain Resort складатиме близько 1200 га, з яких 360 га заплановано для гірської та лижної інфраструктури, а понад 800 га – для розвитку готельних, комерційних та рекреаційних обєктів.

На території планується побудувати 41 лижну трасу протяжністю 75 км з 342 га засніження, 17,5 км витягів, з яких дві гондольні канатні дороги та 11 крісельних канатних доріг, а також Welcome- та Mountain-центри.

Тут також має зявитися перша в Україні найдовша гондольна канатна дорога (2,8 км) і найдовша лижна траса (3,8 км). Також буде збудовано 25 готелів на 5500 номерів.

ОККО Group інвестує $1,5 млрд у будівництво всесезонного гірського курорту в Карпатах

Як розповів СЕО групи компаній OKKO Василь Даниляк, до кінця 2026 року планується збудувати Welcome-центр, паркінг, насамперед системи засніження, гондолу.

Бюджет першої черги – близько $100 млн, з них $30 млн – система засніження, як уточнив розповів Даниляк.

Завершення будівництва першої черги планується у 2028-2029 роках, зазначено у прес-релізі.

"Ми бачимо перспективу, навіть незважаючи на виклики війни, і розуміємо важливість таких амбітних проєктів для соціально-економічного розвитку Львівського регіону. Новий гірський рекреаційний проєкт має стати магнітом для українських та іноземних туристів та потенційних інвесторів, ставлячи сучасну гірську локацію на туристичну карту Європи" , – зазначив СЕО OKKO Василь Даниляк.

Для створення міжнародного формату ОККО Group залучила австрійських експертів світового класу: PKF Hospitality (інвестиційний аналіз та концепція), ILF Group (майстер-план та лижна інфраструктура) та Doppelmayr/Garaventa Gruppe (проєктування підйомників та канатних доріг). Девелопментом та будівництвом нерухомості на території GORO Mountain Resort займається інвестиційно-девелоперська компанія GORO Development, а управляти комплексом буде єдиний оператор.

ОККО Group інвестує $1,5 млрд у будівництво всесезонного гірського курорту в Карпатах

Цікавлять інвестиційні пропозиції в Карпатах? В нас де що є Вам запропонувати!

Читайте також