ПБГ «Ковальська» бере кредит на €27 млн у нідерландської Invest International на будівництво заводу на Львівщині

ПБГ «Ковальська» бере кредит на €27 млн у нідерландської Invest International на будівництво заводу на Львівщині

Завод вироблятиме газобетонні блоки та панелі

Промислово-будівельна група «Ковальська» повідомила про підписання угоди з нвдерландською Invest International на отримання кредиту у розмірі €27 млн для розвитку виробництва газобетонних блоків та панелей корпорації Aircrete Europe в Україні.

Безпосередньо кредит буде надано нідерландським фондом (Dutch Good Growth Fund). Кошти планується направити на закупівлю обладнання та введення в експлуатацію нового заводу біля села Розвадів у Львівській області.

Будівництво заводу створить приблизно 350-400 нових робочих місць, але в етапі експлуатації – близько 240 нових робочих місць.

Зазначається, що технологія виробництва Aircrete Europe з виготовлення «легкого бетону» заощаджує приблизно 20% споживання енергії у будівлях завдяки відмінним ізоляційним властивостям. Також вона має додаткову перевагу уникнення значної частини ерозії ґрунту, пов'язаного із видобутком глини для виробництва традиційної цегли.

Група «Ковальська» – український вертикально інтегрований виробник будівельних матеріалів та девелопер в Україні, який об'єднує понад 20 підприємств. Діяльність групи включає виробництво бетону та супутніх виробів, сухих розчинних сумішей, гравію, піску, вапна та вапняку, а також будівництво житлових та нежитлових об'єктів.

Читайте також