Понад 10 компаній хочуть збудувати 31 біометановий завод в Україні

Понад 10 компаній хочуть збудувати 31 біометановий завод в Україні

Про це повідомив Оператор ГТС України, який веде системну роботу з урядом, ВР, бізнесом та потенційними інвесторами у біометанові проєкти

Як повідомила прес-служба ОГТСУ у Facebook, наразі до Оператора звернулося понад 10 компаній, які розглядають будівництво 31-го біометанового заводу продуктивністю 225 млн кубометрів на рік.

В ОГТСУ додали, що вдале позиціонування українського біометану на ринках ЄС потребує детального та зваженого підходу, метою якого є напрацювання механізмів транскордонної торгівлі біометаном. Зокрема, зняття бар'єрів для реалізації в країнах ЄС біометану, який транспортується газотранспортною системою.

Розвиток галузі також потребує створення додаткових фінансових інструментів транскордонного кредитування, які можуть бути застосовані, зокрема, для повного чи часткового покриття витрат виробника на підключення до мереж.

В ОГТСУ додали, що зацікавлені сторони та державні стейкхолдери мають розуміння, що це важливі кроки на шляху до енергонезалежності, декарбонізації та інтеграції в європейський газовий ринок на правах повноправного партнера, завдяки реалізації потенціалу біометанової галузі.

Читайте також