Розпочато набір українських стартапів на участь у «PUSB for #techfugees»

Розпочато набір українських стартапів на участь у «PUSB for #techfugees»

Polish-Ukrainian Startup Bridge розпочав прийом заявок на участь у новій ініціативі проєкту під назвою «PUSB for #techfugees»

Українські компанії, що зацікавлені у тимчасовій релокації до Польщі, можуть, між іншим, отримати фінансову допомогу, робоче місце в коворкінгу у центрі Варшави чи підтримку у пошуку потенційних інвесторів. До участі запрошуються проєкти на ранніх стадіях розвитку (pre-seed або seed), для яких доступ до польського ринку може стати ключовою можливістю розвитку в умовах війни. Подати заявку можна до 6 червня 2022 р. за посиланням. Участь у програмі безкоштовна.

Проєкт Polish-Ukrainian Startup Bridge реалізується фундацією «Фонд Співпраці» спільно з Міністерством Фондів та Регіональної Політики Польщі та фінансується програмою Польської допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Його метою є визначення найкращих бізнес-ідей, а потім їх акселерація під час тренінгів від провідних експертів з Польщі. Крім того, PUSB допомагає молодим підприємцям встановити контакт з представниками польських інвестиційних фондів.

Діяльність у стані війни

«Для нас, як і для багатьох, війна стала серйозним викликом, що призвів до змін в діяльності PUSB. З перших днів ми почали отримувати запити про допомогу від стартапів, які вже приймали участь у нашому проєкті або тільки планували приєднатися до нас у цьому році. Це дозволило нам зрозуміти, чого саме вони потребують та яку підтримку ми можемо їм надати. Тоді й виникла ідея реалізації PUSB for #techfugees. Cподіваємося, що участь в ініціативі допоможе українським проєктам стати на ноги та у майбутньому підтримати свою країну у відновленні» говорить Лукаш Вавак, менеджер проєкту Polish-Ukrainian Startup Bridge.

Нова ініціатива проєкту – PUSB for #techfugees – поширюється на стартапи на ранніх стадіях розвитку (pre-seed та seed період), які хочуть і мають змогу тимчасово евакуюватися з України або вже це зробили. Серед усіх охочих у червні організатори відберуть 15 команд. При оцінюванні заявок найбільша увага буде приділена впливу на реконструкцію України, масштабованості бізнесу та потенціалу розвитку на польському ринку.

Обрані учасники отримають, між іншим, фінансову допомогу у розмірі до 10 000 польських злотих на оплату менторської підтримки, товарів та послуг необхідних для продовження діяльності. Крім того, командам нададуть безкоштовне місце у коворкінгу в Варшаві, допомогу в реєстрації бізнесу в Польщі, запевнять тренінги та воркшопи за участі експертів з ІТ-сектору та інше. У кінці 2022 року відбудеться Demo Day – захід, де учасники матимуть можливість презентувати свою ідею перед польськими інвесторами.

Прийом заявок триватиме до 6 червня 2022 року. Для реєстрації команди потрібно заповнити реєстраційну форму за посиланням.

Докладніше про Polish-Ukrainian Startup Bridge: www.startupbridge.eu.

Читайте також