Ryanair обіцяє розмістити в аеропортах України 30 нових Boeing-737 MAX на $3 млрд

Ryanair обіцяє розмістити в аеропортах України 30 нових Boeing-737 MAX на $3 млрд

Ірландська Ryanair оголосила про зобов'язання відновити польоти в/з України за низькими тарифами протягом 8 тижнів після відкриття повітряного простору країни

Ірландська Ryanair, найбільша в Європі бюджетна авіакомпанія, оголосила про зобов'язання відновити польоти з України за низькими тарифами протягом 8 тижнів після відкриття повітряного простору країни і розмістити в українських аеропортах до 30 нових Boeing-737 MAX вартістю понад $3 млрд.

"Щойно небо над Україною буде знову відкрито для комерційної авіації, Ryanair повернеться, з'єднавши основні аеропорти України з більш ніж 20 столицями ЄС", - заявив через прес-службу виконавчий директор Ryanair Group Майкл О'Лірі після відвідування Києва.

Коли Європейське агентство безпеки авіації (EASA) оголосить про безпеку польотів з України, авіакомпанія готова здійснювати до 600 рейсів на тиждень. На додаток, Ryanair планує відкрити щоденні рейси між Києвом, Львовом та Одесою, як тільки аеропорти будуть готові до цього.

У перші 12 місяців після початку роботи компанія планує вийти на більш ніж 5 млн. пасажирів і має намір наростити пасажиропотік до 10 млн. чоловік протягом п'яти років.

"Найшвидший спосіб перебудувати та відновити українську економіку - це дешеві авіаперельоти. Ryanair має намір інвестувати значні кошти, очоливши процес відновлення авіації. Зокрема, вона інвестує до $3 млрд, розмістивши до 30 нових літаків Boeing MAX у трьох основних аеропортах України - у Києві, Львові та Одесі".

У Києві Майкл О'Лірі провів переговори з віце-прем'єром – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, а також із представниками аеропортів Києва, Львова та Одеси.

Читайте також