Словенська компанія з групи МХП придбає активи в Албанії з виробництва курятини

Словенська компанія з групи МХП придбає активи в Албанії з виробництва курятини

Словенська Perutnina Ptuj DOO отримала дозвіл АМКУ на купівлю албанських компаній, що спеціалізуються на виробництві та переробці курятини

Голова АМКУ Павло Кириленко повідомив про надання дозволу словенській Perutnina Ptuj DOO, яку контролює агрохолдинг МХП Юрій Косюк, на придбання низки албанських компаній, що спеціалізуються на виробництві та переробці курятини.

За його словами, пов'язана з МХП словенська Perutnina Ptuj DOO не провадить господарську діяльність в Україні.

Ці транзакції дозволять групі МХП організувати виробництво та реалізацію курятини в Албанії та Косово, використовуючи свій досвід та технології.

Голова АМКУ зазначив, що оскільки дані дії не впливають на українські ринки, Комітет надав дозволи на всі сім заяв, які надійшли від компанії Perutnina Ptuj DOO.

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці.

Основні потужності групи розташовані в Україні, також має фабрики в Словенії, Сербії, Хорватії та Боснії та Герцеговині (через Perutnina Ptuj).

Читайте також