Турецька Атлас Глобал Енерджі збудує ВЕС у Житомирській області

Турецька Атлас Глобал Енерджі збудує ВЕС у Житомирській області

Компанія з турецькими інвестиціями "Атлас Глобал Енерджі" має намір побудувати на Житомирщині нові потужності вітрової енергетики

Голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив про зустріч із технічним директором компанії "Атлас Глобал Енерджі" Онуром Копчуоглу, на якій обговорювалися перспективи співпраці та реалізації проєкту на території області.

У Житомирській ОВА сподіваються, що новий проєкт вітрової електростанції стане ще одним прикладом плідної співпраці з турецькою компанією та відкриє нові перспективи для енергетичної незалежності України.

Бунечко нагадав, що на Житомирщині вже працюють проєкти у сфері альтернативної енергетики (СЕС, ГЕС та біогазові установки), загальна встановлена потужність яких перевищує 240 МВт, а близько 60% котелень у регіоні працюють на альтернативному паливі.

Компанія з розвитку відновлюваної енергетики Atlas Global Energy працює в Україні з 2016 року та має портфоліо потужністю понад 300 МВт вітрових та фотоелектричних проектів. Зокрема, це ВЕС 60 МВт у Львівській області та СЕС 50 МВт – у Херсонській.

Читайте також