Турецька Dalgakıran Kompresör інвестувала $10 млн у виробництво енергообладнання на Київщині

Турецька Dalgakıran Kompresör інвестувала $10 млн у виробництво енергообладнання на Київщині

Турецька компанія Dalgakiran Kompresör інвестувала 400 млн грн у запуск нового заводу з виробництва промислового енергетичного обладнання в Білогородці (Київська область), повідомляє ТОВ ...

Проєкт будівництва було розпочато до початку широкомасштабної російської агресії, і зараз, завдяки інвестиціям турецької компанії Dalgakıran Kompresör, його вдалося завершити. Інвестиції у виробничий майданчик та офіс створять 50 нових робочих місць.

"Офіс і нове виробництво в Україні сприятиме розвитку підприємств у всіх галузях, надаючи їм можливість продовжувати господарську діяльність, заощаджувати кошти та ресурси", - зазначив директор ТОВ "Далгакиран компресор Україна" В'ячеслав Дінков.

За його словами, у планах - подальший розвиток і локалізація виробництва, розробка і постачання нового обладнання для відновлення енергетики та промислового виробництва України.

Своєю чергою голова правління Dalgakiran Kompresör Аднан Далгакіран зазначив, що масштабування бізнесу в Україні є внеском у підтримку економіки та енергетики країни у важкий час. "В умовах відключення електроенергії наше обладнання здатне забезпечити безперервність бізнес-процесів і виробництва, надати можливість бізнесу продовжувати працювати, сплачувати податки і давати українцям роботу", - сказав він.

"Далгакиран компресор Україна" - представництво турецької Dalgakiran, що спеціалізується на виробництві та обслуговуванні генераторного і компресорного обладнання, систем охолодження і промислових насосів.

Українське представництво Dalgakiran Kompresör реалізує обладнання та вдосконалює його під потреби національного споживача. Базове обладнання виробляється в Туреччині, де запроваджено повний цикл контролю якості, а також діє власне конструкторське бюро.

В Україні компанія Dalgakiran Kompresör працює 19 років, має представництва в 11 містах і понад 70 власних мобільних сервісних бригад.

Виручка ТОВ «Далгакиран компресор Україна за підсумками 2023 року перевищила 2,7 млрд грн в порівнянні з 2,1 млрд грн у 2022-му, активи на кінець минулого року оцінювалися у понад 2 млрд грн, свідчать дані YouControl.

Засновниками ТОВ вказані турецьке АТ «Далгакиран Макіна Санаї Ве Тіджарет Анонім Ширкеті» (51%) та громадянин України Вʼячеслав Дінков (49%).

Читайте також