У Закарпатській області планують створити сучасний реабілітаційний центр

У Закарпатській області планують створити сучасний реабілітаційний центр

У Швейцарії (Лугано) було представлено План повоєнного відновлення України, одним з його пунктів став новий реабілітаційний центр для військових та цивільних

Після перемоги України у війні доведеться відновлювати не лише комунікації, дороги, будови, а й реабілітувати цивільних і військових.

Сотні, тисячі українців після поранень вимагатимуть відновлення, лікування та адаптації до мирного життя.

Про необхідність будівництва сучасного реабілітаційного центру на території Закарпаття йшлося під час візиту до області Міністра охорони здоровя Віктора Ляшка на початку червня 2022 року. Пройшло зовсім небагато часу, а вже можна говорити про перехід від ідеї до її безпосередньо реалізації, зауважив перший заступник голови ОВА Мирослав Бєлецький.

У Закарпатській області планують створити сучасний реабілітаційний центр

За його словами, днями у місті Лугано у Швейцарії було представлено План післявоєнного відновлення України. Одним із його пунктів став саме новий реабілітаційний центр для військових та цивільних, який планують збудувати на базі дитячого обласного туберкульозного санаторію «Човен» у Закарпатській області, Хустський район, с. Березники.

Територія обєкту складає 19 га.

У Закарпатській області планують створити сучасний реабілітаційний центр

«Дивовижні види, мінеральні джерела, гори, ліси поряд із сучасним обладнанням, передовими технологіями, висококваліфікованим персоналом зможуть повернути до життя кожного, кого поранило війною тіло і душу. Команда спеціалістів вже працює над проектом інноваційного реабілітаційного центру «Човен» з використанням новітніх технологій, сміливих архітектурних рішень та екологічних матеріалів», – наголосив Мирослав Бєлецький.

Основна ідея проекту – поява сучасного технологічного простору, що включає існуючі та нові будівлі, утворюючи єдиний архітектурний комплекс. Він охоплюватиме пацієнтів на всіх етапах життя, сприятиме поверненню до нормального життя не лише пацієнта, а й усієї його родини.

«Після запуску реабілітаційний центр "Човен" – стане одним із найпрогресивніших в Україні», – наголосив перший заступник голови Закарпатської ОВА.

Мирослав Бєлецький подякував за клопітну працю та креативні ідеї учасників процесу: команду Міжнародного архітектурного бюро MONO architects, благодійний фонд «ДобраДію», Міністерство охорони здоровя та всім, хто втілює цей сміливий проект у життя.

Компанія InVenture, у свою чергу, пропонує зацікавленим сторонам та інвесторам розглянути ще більш привабливу локацію та вже діючий обєкт з можливістю розширення для організації такого реабілітаційного комплексу в Закарпатській області, Хустський район, курорт Шаян.

У Закарпатській області планують створити сучасний реабілітаційний центр

До складу комплексу входить: земельна ділянка 3,6 га, з яких 2 га є вільними для будівництва нового реабілітаційного комплексу на 9 200 кв.м. та вже діючий, прибутковий, сертифікований санаторій вищої категорії із сучасним лікувальним центром площею 2 200 кв.м. та розвиненою інфраструктурою.

Додаткова інформація щодо проекту надається за запитом: Олексій Олейніков, [email protected], +380677136571

Читайте також