Україна потрапила до трійки лідерів за використанням криптовалют

Україна потрапила до трійки лідерів за використанням криптовалют

Згідно з дослідженням аналітичної компанії, Україна зайняла 3-й рядок зі 146 у рейтингу глобальних криптовалютних активів у 2022 році

За даними Minzifres, цього року Chainalysis оновив глобальну методологію індексу криптовалют. Отже, крім трьох ключових показників: обсяг ринку криптовалют на душу населення шляхом придбання паритету живлення (PKS), обсяг операцій з криптовалютами на душу населення та обсягом P2P на душу населення та кількості користувачів Інтернету Інтернету На PKS додали ще два показники на основі обсягу транзакцій Defi.

Як результат, новим було те, що аналітики розділили децентралізовані фінанси, враховуючи їх вплив на всю екосистему.

Загалом 146 країн, які оцінювались вищезгаданими суб'єктами, брали участь у дослідженні ланцюга. Автори дослідження обчислили середній геометричний кожну країну, а потім стандартизували кінцеве число за шкалою від 0 до 1. Чим ближче кінцевий результат країни до 1, тим вище її ранг.

Лідерство рейтингу індексу криптотостостри глобального індексу криптовалюти зберіг В'єтнам. Філіппіни йдуть за ним, і першу трійцю закриває Україна. Також у першій п'ятірці - США.

Глава Міністерства будівництва України Михайло Федоров зазначив, що висока позиція України в рейтингу є результатом легалізації криптовалюти в країні.

У березні президент Зеленський підписав ZU "про віртуальні активи", який дає "зелене світло" для запуску юридичного ринку віртуальних активів в Україні та виведення операції з криптовалютами з тіней.

Читайте також