Українська Енерго-Плюс хоче купити закордонну ТЕС та встановити її в Україні за €50 млн

Українська Енерго-Плюс хоче купити закордонну ТЕС та встановити її в Україні за €50 млн

Українська компанія "Науково-виробниче підприємство Енерго-Плюс" знайшла в одній із сусідніх країн закриту нову ТЕС, яку можна перевезти до України за €50 млн

Директор української компанії "Науково-виробниче підприємство Енерго-Плюс" Євген Корф поділився планами купівлі за кордоном закритої теплової електростанції, щоби перевезти її в Україну. Орієнтовна вартість проєкту становитиме €50 млн.

У якій саме країні знаходиться ТЕС, він не уточнив. Вона була збудована у 2016-2018 роках, але її так і не запустили через зростання цін на природний газ на ринку цієї країни.

Євген Корф зазначив, що стан готовності об'єкту становить 90%, але всі 100% компонентів знаходяться на складі станції. ТЕС має високий коефіцієнт корисної дії, а її встановлена потужність становить 60 МВт. Вона обладнана турбінами Rolls-Royce, генераторами Siemens та трансформаторами Alstom.

Глава Енерго-Плюс додав, що компанія вже знайшла партнерів, які мають досвід монтажу таких об'єктів. Разом з ними фахівці компанії готові приступити до демонтажу станції, упаковки обладнання, перевезення його в Україну та монтажу на новому місці.

За прогнозами компанії, перевезти станцію та змонтувати на новому місці можливо за 8-12 місяців.

Читайте також