Українська ШІ-платформа Mantis залучила $240 тис від фонду співзасновників Uklon

Українська ШІ-платформа Mantis залучила $240 тис від фонду співзасновників Uklon

Стартап Mantis Analytics, який розробляє платформу ризик-менеджменту на базі штучного інтелекту, залучив $240 тис. інвестицій від фонду Nezlamni

Інвестиції стали частиною раунду SAFE на стадії pre-seed. Оцінка компанії за підсумками раунду не розкривається. Інвестиції мають допомогти платформі Mantis вийти на американський ринок.

Українці Максим Терещенко, Остап Вихопень та Антон Тарасюк заснували Mantis Analytics у 2022 році. З того часу він перетворився з волонтерської ініціативи на стартап подвійного призначення.

Платформа обробляє тисячі повідомлень та гігабайти даних із ЗМІ, соцмереж, інформаційних платформ у режимі реального часу, виявляючи маніпуляції та фейки. Ці дані допомагають ефективніше протидіяти дезінформації та ворожій пропаганді.

Загальна сума інвестицій, які Mantis Analytics отримав з моменту заснування, становить $400 тис. Попередні інвестори стартапу - фонди Angel One та ZAS Ventures.

Фонд Nezlamni у червні 2024-го запустили засновники сервісу Uklon Дмитро Дубровський, Вікторія Дубровська, Сергій Смусь та Віталій Дятленко, Загальний обсяг фонду – $2 млн.

Читайте також