Які українські стартапи взяли участь у міжнародній виставці технологій TechBBQ 2022

Які українські стартапи взяли участь у міжнародній виставці технологій TechBBQ 2022

14-15 вересня в Копенгагені (Данія) відбувся один із найбільших у Європі заходів, присвячених технологіям та підприємництву, – TechBBQ 2022.

Цього року конференція проводилася вже вдесяте і була присвячена розвитку стартап-індустрії.

Українська делегація була вперше представлена на TechBBQ 2022 – було організовано український стенд, присвячений розвитку української технологічної екосистеми.

Презентувати свої проєкти та інноваційний потенціал України на світовій арені мали можливість вісім кращих українських стартапів, попередньо відібраних на спеціальному Pitch Day Українським фондом стартапів (USF) спільно з TechBBQ та GIST:

  • S.Lab – виробництво на 100% біорозкладного пакування з технічних конопель та грибного міцелію.
  • GIOS – мобільний додаток для вивчення математики та розвитку критичного мислення школярів.
  • Akurateco – white-label платформа для об’єднання і синхронізації платіжних каналів, PCI DSS сертифіковане програмне забезпечення з доступом до бізнес-можливостей платіжної індустрії без інвестицій у власну розробку.
  • i3 Engineering  – цілісне рішення для проектів Розумний Будинок та автоматизації бізнесу, яке складається з контролерів, що встановлюються на DIN-рейку, програмного забезпечення і власного мобільного додатку.
  • zeely.app – мобільний додаток для просування бізнесу із зручними маркетинговими інструментами для немаркетологів: конструктор сайтів з генерацією контенту, запуск реклами на Facebook, Instagram, Google та YouTube, вбудована CRM-система та аналітика.
  • SmartZavod – повністю автоматизований багатофункціональний верстат, який підтримує автоматичну зміну 9 абсолютно різних інструментів для професійного друку та має функцію безперервного друку для передових та інженерних матеріалів.
  • Qela App – аналітичний інструмент для розробки та проведення політичних або соціальних кампаній з метою підвищення їх ефективності за допомогою системи голосування та механізму гейміфікації для управління мотивацією прихильників.
  • AirLaw.Pro – персоналізований, проактивний, безкоштовний сервіс підтримки авіапасажирів, створений з використанням АІ технологій для захисту прав клієнтів.

Інноваційні рішення, безперервний пітчинг, участь в дискусійних панелях, десятки знайомств з іноземними інвесторами та стартаперами — саме так можна описати всесвітно відому виставку технологій TechBBQ 2022, безпосередню участь в якій взяли українські стартапи.

Протягом двох днів конференції український стенд та унікальні проєкти команд стартапів не залишалися без уваги відвідувачів. Офіційна стартап-делегація під синьо-жовтим прапором вкотре здивувала міжнародну спільноту своєю різноманітністю та стійкістю.

Зокрема, в рамках TechBBQ 2022 відбулась спеціальна дискусійна панель, присвячена ІТ-екосистемі України та викликам, які постали перед Tech-індустрією в умовах війни. Учасники заходу обговорили також можливості партнерства задля розвитку глобальної стартап-екосистеми.

Свою підтримку вітчизняним стартапам висловив Посол України в Данії Михайло Видойник, який поспілкувався з кожною командою та допоміг знайти потенційних інвесторів.

В ході конференції Український фонд стартапів  також провів  перемовини з представниками Alliance of Democracies Foundation, SSAP – Sony Startup Acceleration Program EuropeAntler: Early Stage Venture Capital Firm щодо співпраці та можливостей фінансування українських стартапів. Тож попереду очікується організація спільних проєктів.

Додатково:

TechBBQ 2022 – це міжнародний захід (виставка-фестиваль технологій) з понад 200 спікерами світового рівня, більш як 300 інвесторами та 600 корпораціями з усього світу. Основна мета заходу – зібрати та зміцнити екосистему європейських стартапів шляхом створення спільнот професіоналів-однодумців, а головне — об’єднати стартапи, які шукають фінансування, та інвесторів у пошуках нових можливостей для бізнесу.

Читайте також