Український стрімінговий сервіс Megogo планує провести IPO на біржі Nasdaq

Український стрімінговий сервіс Megogo планує провести IPO на біржі Nasdaq

До початку повномасштабної війни Megogo оцінювали в $800-900 млн

Як розповів співзасновник та співвласник Megogo Федір Дроздовський в інтерв'ю виданню Forbes, компанія мала вийти на IPO ще влітку 2022 року. За словами Дроздовського, стрімінг почав готуватися до виходу на біржу з 2019–2020 років, а 2021-го мав уже всю звітність.

Федір Дроздовський зазначив: «Ми майже зробили стандарт (PCAOB), який використовує американська біржа. У нас був план, що до нас прилітає фахівець з Індії (який працював з американською біржею) і проводитиме цей аудит. Компанія була готова на 95%.

Наразі компанія не відмовилася від ідеї вийти на IPO та готує дані для публічності.

Федір Дроздовський пояснив, що IPO потрібне компанії для отримання доступу до дешевшого капіталу, ліквідності, М&А та швидкого масштабування.

Співвласник Megogo упевнений, що компанія створила свій продукт, який можна масштабувати у світ та розгортати платформу на інші країни, робити локалізацію.

Крім цього, Megogo планує інвестраунд від приватних інвесторів на $20–30 млн. Гроші потрібні на експансію у 10–12 країн.

Український стрімінговий сервіс Megogo був запущений у 2011 році, і зараз він працює у 14 країнах світу.

До повномасштабної війни у Megogo було понад 1,5 млн передплатників у всьому світі, а зараз – 750 тис.

Співвласник Megogo – мультимільйонер та учасник першої двадцятки найбагатших людей України від Forbes Степан Черновецький із капіталом у $350 млн.

Читайте також