UVCA запускає Fund of Funds на $300 млн для інвестицій у місцеві фонди через посередника

UVCA запускає Fund of Funds на $300 млн для інвестицій у місцеві фонди через посередника

Українська асоціація венчурного капіталу (UVCA) запускає український Fund of Funds (FoF) з очікуваним вихідним розміром у $300 млн

Незважаючи на те, що FoF був спроєктований ще у 2016 році, знадобилися роки «щоб подолати труднощі» та довести його до готовності.

Завдяки Fund of Funds інвестори зможуть вкладати капітал у місцеві фонди через посередника. Це не донорська чи благодійна програма.

Повідомляється, що FoF відкриє безперервну програму, спрямовану на зміцнення екосистеми приватних інвестицій, венчурного капіталу та технологій в Україні.

Український фонд на чолі з Ертаном Джаном, піонером венчурних фондів у Європі, має на меті стати першим інституційним якірним інвестором, який забезпечить 30%+ Limited Partners commitment, щоб генеральні партнери мали більше шансів залучити решту 70%.

Основними цілями Fund of Funds є 16 українських фондів, які активно залучають гроші і мають загальний інвестиційний потенціал близько $800 млн. Це: Ventures, Network VC, 3X Capital, Flyer One Ventures, SID Venture Partners, 1991 Ventures, Rada Capital та Green Flag Ventures.

Читайте також