Велика українська IT-компанія Intellias придбала аутсорсера Digitally Inspired

Велика українська IT-компанія Intellias придбала аутсорсера Digitally Inspired

Сума угоди може досягати $20 млн

Одна із найбільших ІТ-компаній в Україні, львівська Intellias купила сервісну компанію Digitally Inspired, яка розробляє продукти для рітейлу.

Digitally Inspired із головним офісом у Лондоні має кілька офісів в Україні, зокрема у Києві.

Оскільки в Intellias, за останніми даними, працює 2630 осіб, то штат об'єднаної компанії налічуватиме понад 3000 фахівців.

Фінансові умови угоди не розкриваються. За словами засновника інвестиційної компанії InSoft Partners Віталія Горового, вартість Digitally Inspired до війни могла становити $20–25 млн.

Керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв, у свою чергу, вважає, що до російського вторгнення в Україну компанія могла коштувати $30 млн., а тепер близько $20 млн.

Digitally Inspired була заснована у 2014 році Олександром Гончаруком, який емігрував до Англії до нульових. Компанія фокусується на розробці ІТ-систем у галузях роздрібної торгівлі, електронної комерції, охорони здоров'я та авіації. Клієнтами Digitally Inspired є такі компанії, як IBM, авіакомпанія VistaJet, що управляє флотом бізнес-джетів, і український рітейлер «Копійка».

Львівський Intellias у 2002 році заснували Віталій Седлер та Михайло Пузраков. Станом на липень 2022 року Intellias посідає дев'яте місце у рейтингу найбільших ІТ-компаній DOU за кількістю співробітників.

Віталій Седлер заявив, що угода дозволить прискорити зростання Intellias, поглибити експертизу в рітейлі та розширити присутність на ринку Великобританії.

Читайте також