Великий виробник круп та пластівців Терра збудує завод на заході України

Великий виробник круп та пластівців Терра збудує завод на заході України

Компанія шукає партнера для інвестицій у завод, які становлять приблизно $20 млн

Як передає видання ZAXID.NET, один із найбільших в Україні виробників круп та пластівців компанія «Терра» побудує на заході України практично повністю автоматизоване та енергонезалежне виробництво.

Комерційний директор компанії Олександр Ясинський розповів, що до повномасштабної війни планувалося розширювати потужності першого заводу компанії, що вже 25 років працює у Харківській області. Однак після цього було ухвалено рішення побудувати нове виробництво в більш безпечному регіоні.

Олександр Ясинський додав, що зараз компанія визначається із майданчиком для будівництва заводу. Розглядається Львівська, Тернопільська та Рівненська області.

Крім того, компанія активно шукає партнера для інвестицій у новий завод та одночасно веде переговори з іноземним банком про відкриття кредитної лінії, адже у нове виробництво потрібно вкласти близько $20 млн.

Олександр Ясинський пояснив: «Якби ми розширювали свій завод у Харківській області, це коштувало б близько $5 млн, а будівництво нової інфраструктури – в рази дорожче, тому шукаємо партнерів. Також розглядаємо можливість кооперації з потужними сільськогосподарськими виробниками – тоді можна буде започаткувати нову компанію з вирощування та переробки».

Передбачається, що на новому заводі перероблятимуть 300 тис. тонн сировини на рік, що дозволить виробляти 150 тис. тонн продукції на рік. Окрім звичного асортименту компанії – крупи, борошно, пластівці, каші та супи швидкого приготування тощо. – у планах запуск гречаної лінії та лінії з переробки кукурудзи.

Крім цього, на заводі планується побудувати свою біокотельну та виробляти "зелені" тепло та електроенергію для забезпечення потреб виробництва.

Компанія розраховує запустити новий завод вже за рік, а будівництво виробництва з нуля займе орієнтовно два роки.

Читайте також