Виробник сантехніки Cersanit отримав €42 млн кредиту від ЄБРР на розвиток в Україні та Польщі

Виробник сантехніки Cersanit отримав €42 млн кредиту від ЄБРР на розвиток в Україні та Польщі

Компанія має велике виробництво в Україні

Як повідомляється в прес-релізі ЄБРР, довгострокове фінансування має допомогти провідному польському виробнику керамічної плитки та сантехніки Cersanit SA здійснити численні інвестиції як в Україні, так і Польщі, а також задовольнити свої потреби в оборотному капіталі.

Зазначається, що фінансування ЄБРР дозволить Cersanit наростити виробництво плитки та сантехніки в Україні, завершити проєкт виробництва великоформатної керамічної плитки на заводі в Україні, реконструювати завод з виробництва акрилових виробів у Польщі, а також завершити там енергоефективні заходи та модернізацію.

Віце-президент ЄБРР Ален Піллу підкреслив, що ці інвестиції не тільки допомагають економіці обох країн, підтримуючи компанію, що динамічно розвивається, виробляє товари на місцевому рівні, які стануть важливим компонентом відновлення України, а й зберігають людський капітал, зберігаючи основні робочі місця.

Михайло Соловов, власник Cersanit, у свою чергу заявив, що компанія прагне розширити діяльність в Україні за рахунок продовження виробництва керамічної плитки та сантехніки. Михайло Соловов очікує, що й інші європейські та світові компанії розглянуть можливість інвестування в Україну.

Через повномасштабну війну в Україні українська компанія Cersanit, Cersanit Invest LLC, змушена була тимчасово зупинити виробництво. Крім того, польська Cersanit Invest позбавилася своїх російських активів.

Читайте також