ЄБРР надасть Ощадбанку нові гарантії на €200 млн для кредитування бізнесу

ЄБРР надасть Ощадбанку нові гарантії на €200 млн для кредитування бізнесу

ЄБРР надає Ощадбанку ліміт портфельного механізму розподілу ризиків на €50 млн, що допоможе згенерувати €200 млн нового фінансування для приватного сектору України в умовах війни

 Згідно з прес-релізом Ощадбанку, сторони підписали угоду 9 квітня у Києві в рамках конференції «Реінтеграція ветеранів».

Кредит ЄБРР покриватиме до 50% кредитного ризику Ощадбанку за новими позиками на суму €200 млн приватним підприємствам, які працюють в Україні.

Гарантія ЄБРР дозволяє Ощадбанку кредитувати компанії, що працюють у сільському господарстві, будівництві, транспорті та фармацевтиці.

Загальний обсяг фінансування, наданого завдяки подібним гарантіям ЄБРР, з початку повномасштабної війни збільшився близько €900 млн станом на кінець 2023 року, зазначили в Ощадбанку.

"Гарантія ЄБРР розширює можливості Ощадбанку з кредитування та дозволить йому надати вкрай необхідне фінансування українським приватним компаніям, які працюють у таких критично важливих галузях, як сільське господарство, виробництво, будівництво, транспорт та фармацевтика", - сказав керуючий директор ЄБРР у секторі фінансових установ Франсіс Маліж.

Читайте також